To kolejna odsłona kotleta ze schabu. Tym razem piętrowy i cały kolorowy schabowy. Ale niech was nie zmyli jego apetyczny wygląd – w smaku jest jeszcze lepszy Jak szaleć to szaleć!
Składniki:
- schab (4 plastry)
- papryka żółta, czerwona, zielona (każdej ½)
- pieczarki (3-4 sztuki)
- ogórki kiszone (2-3 sztuki)
- musztarda (do posmarowania)
- cebula (sztuk 1)
- żółty ser (4 plastry)
- margaryna (do posmarowania blachy)
- olej (do podsmażenia pieczarek)
- pieprz, sól i papryka słodka proszkowana do smaku
Mięso myjemy, osuszamy i rozbijamy tłuczkiem. Następnie solimy i posypujemy szczyptą papryki w proszku – odstawiamy na bok.
Świeżą paprykę myjemy, wycinamy gniazdo nasienne i kroimy w kosteczkę. To samo z ogórkami kiszonymi (tylko nie wycinamy gniazda ).
Pieczarki myjemy, obieramy i kroimy w plasterki. Następnie podsmażamy je na oleju delikatnie soląc i pieprząc.
Cebulę obieramy i kroimy w kosteczkę. Podsmażamy ją delikatnie na patelni po pieczarkach.
Ponieważ wszystkie składniki jakie będą nam potrzebne mamy już gotowe, wracamy do naszego mięska, które smarujemy z wierzchu cienką warstwą musztardy. Następnie kolejno układamy: pieczarki – kiszony ogórek – cebulkę – paprykę – żółty serek.
Całość układamy na blasze – ja wykładam na niej dodatkowo papier do pieczenia i w tym przypadku dodatkowo smaruję go odrobiną margaryny pod kotletami. Wstawiamy piekarnik na 200 stopni – trzymamy do 30 minut i gotowe
Kontrola jakości
Kontrola jakości
Wypada tylko podziękować, że tworzysz tą stronkę, wkładasz swój wysiłek i trud. Nie mogę już patrzeć tak ślicznie i kolorowo to wygląda, jutro muszę spróbować, jestem przekonany, że smakuje jeszcze lepiej niż wygląda, a wygląda tak apetycznie, że po prostu nie da się opisać słowami. Pozdrawiam. Moja ulubiona strona, a moze w przyszlosci wideoporadniki tez
Mało kto potrafiłby tak ślicznie, dokładnie i z sercem to przygotować. A jak równiutko wszystko poukładane.