Tatar z wędzonego łososia

Jest parę rzeczy które podkreślają smak i wyjątkowość wędzonego łososia, dzięki którym staje się on bardzo efektowną przystawką. Jeżeli się postaramy, może nam wyjść całkiem fikuśna, godna nie jednej restauracji kompozycja;)





Składniki:

  • wędzony łosoś – drobno poszatkuj
  • por – pokrój w pół talarki, liście zachowaj do ozdoby
  • ogórki kiszone – pokrój w drobną kosteczkę
  • parę oliwek – pokrój do ozdoby
  • natka pietruszki – poszatkuj
  • sok z cytryny – skropl całość
  • inne zielone ozdoby – np. szczypiorek

Układamy/tworzymy dowolną kompozycję :), którą samodzielnie mieszamy w trakcie konsumpcji.

Mam nadzieję, że pobudziłam Wasze kubki smakowe 😀

Tagi: , , tatar

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *