Spaghetti z kiełbasą

Czyli obiad na szybko, bardzo szybko. Poza tym spaghetti bogate w dużą ilość mięsa, więc każdy może najeść się do woli.

Składniki:

  • 300 – 350 gram makaronu spaghetti
  • 40 dag dobrej kiełbasy
  • 1 puszka pomidorów krojonych
  • 15 dag żółtego sera
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 2-3 ogóreczki kiszone
  • olej lub oliwa z oliwek do smażenia
  • sól, pieprz, bazylia, majeranek, suszone pomidory

Makaron gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie według instrukcji na opakowaniu.

Kiełbasę kroimy w kostkę.

Cebulkę drobno kroimy w kosteczkę, a czosnek przeciskamy przez praskę.

Na rozgrzanej oliwie podsmażamy kiełbasę razem z cebulką na rumiano.

Na osobnej patelni na odrobinie oliwy podgrzewamy całą zawartość puszki pomidorów, którą przyprawiamy bazylią, suszonymi przyprawami, pieprzem i majerankiem. Wyłączamy w momencie zagotowania się.

Ugotowany makaron odcedzamy.

Możemy wszystko połączyć w jednym garnku, ja jednak makaron zostawiłam osobno, a sos i kiełbasę połączyłam razem w jednym garnku i po wymieszaniu podgrzałam jeszcze całość.

Na koniec posypujemy żółtym serem i dodajemy ogórka kiszonego.

Tagi: , ,

1 odpowiedź to Spaghetti z kiełbasą

  1. Nemi napisał(a):

    Zgłodniałam, poproszę taką porcję;)

    Odpowiedz

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *